Om oss

Vår Mission

Vi vill ta ridningen till en ny nivå genom att göra den avsuttna träningen självklar för alla ryttare oavsett ålder, nivå eller disciplin. Vi brinner för att utveckla dig som ryttare att nå din fulla potential!

Vilka är vi?

Teamet bakom Strong Rider har olika kunskaper och erfarenheter som kompletterar varandra. Gemensamt har vi passionen till hästen och ridsporten. Vi drivs av att utveckla och inspirera ryttare för att skapa de bästa förutsättningarna för hästen och ekipaget som helhet. Vi är övertygade om att vi ryttare behöver börja med oss själva för att både häst och ryttare ska prestera maximalt, hålla över tid och minska antal skador.

Bakom Strong Rider-Systemet står vår PT Linda Hemmingson som i snart 30 år har arbetat som tränare och utbildare inom elitidrott. Linda har bland annat arbetat som VD och chefstränare för några av Sveriges mest exklusiva träningsanläggningar samt byggt upp och grundat träningsanläggningen Haga Health Club i Stockholm. Inom ridsportvärlden har Linda bland annat ett mångårigt och nära samarbete med Lövsta Stuteri där hon är verksam som fystränare för ryttarna. På Lövsta ansvarar Linda bland annat för upplägget kring den avsuttna träningen för deras elitsatsande dressyrryttare, OS-ryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén och Grand Prix ryttaren Caroline Darcourt.

Bakgrund

Strong Rider uppkom av att vi själva kände ett behov av den här typen av verktyg på marknaden. Vi saknade ett professionellt, tidseffektivt, lättillgängligt och individanpassat verktyg som kunde underlätta för ryttaren att utveckla sin egen fysik och mentala "tänk".

"Vi ställer krav på hästen -

vad har hästen rätt att ställa för krav på ryttaren?"