Om oss

Vår Vision

Vår vision är att avsutten träning ska vara självklart för alla ryttare världen över! Då höjs prestationen, hållbarheten ökar och skaderisken minskas för HELA ekipaget.

Vår Mission

Genom att lära ryttaren att integrera rätt muskler i sin egen kropp beroende på vilken kraft och balans ryttaren önskar sätta i hästen ökar vi medvetenheten och skapar en skillnad för både ryttare och häst.

Vilka är vi?

Teamet bakom Strong Rider har olika kunskaper och erfarenheter som kompletterar varandra. Gemensamt har vi passionen till hästen och ridsporten. Vi drivs av att utveckla och inspirera ryttare för att skapa de bästa förutsättningarna för hästen och ekipaget som helhet. Vi är övertygade om att vi ryttare behöver börja med oss själva och höja vår egen prestanda för att både häst och ryttare ska prestera maximalt, hålla över tid och minska antal skador.

Bakom Strong Riders träningssystem står vår PT Linda Hemmingson som i snart 30 år har arbetat som tränare och utbildare inom elitidrott. Linda har bland annat arbetat som VD och chefstränare för några av Sveriges mest exklusiva träningsanläggningar samt byggt upp och grundat träningsanläggningen Haga Health Club i Stockholm. Inom ridsportvärlden har Linda bland annat ett mångårigt och nära samarbete med Lövsta Stuteri där hon är verksam som fystränare för ryttarna. På Lövsta ansvarar Linda bland annat för upplägget kring den avsuttna träningen för deras elitsatsande dressyrryttare, OS-ryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén och Grand Prix ryttaren Caroline Darcourt.

Story

Kicki, återvändande ryttare, fick ont i ryggen under en ridlektion och insåg att hon inte tog hand om sin kropp som en idrottare bör göra. En träningsapp för ryttare fanns inte och så uppkom idén. Som inbiten projektledare påbörjade hon resan mot vad Strong Rider Tech AB är i dag. Företaget Brains 4AI med sin unika kunskap inom AI kom också in i bilden men det saknades en pusselbit. Linda med sin långa erfarenhet och kunskaper inom träning och framförallt ryttarträning var the missing piece.

Resultatet? En digital PT för ryttare.

Vi lägger enormt mycket tid och pengar på hästens välbefinnande när allt egentligen börjar med ryttaren. Allt vi gör och är avspeglar sig på hästen både fysiskt och mentalt. Uttrycket att sätta på sig syrgasmasken själv först stämmer även i relationen med hästen.

Vi prioriterar hästens välbefinnande och då behöver vi börja med oss själva.

"Vi ställer krav på hästen -

vad har hästen rätt att ställa för krav på ryttaren?"